top of page

Jobb:
Naturintresserad processledare och inspiratör

LUGN lövgärdet.jpg
LSF 1.jpg

Uppdraget

Tjänsten

Kvalifikation

Övrigt

Kontakt

Bakgrund till verksamheten

Uppdraget är att tillsammans med oss och våra uppdragsgivare driva och utveckla vår plats- och produktutvecklingsverksamhet LUGN – Lövgärdets unga guider i närområdet.

LUGN-gruppen tillsammans med kajakpaddling ska bli spindeln i nätet för att skapa positiva bilder av Lövgärdet och få fler från Lövgärdet att nyttja naturområdet Vättlefjäll. I verksamheten är inkludering, ökad folkhälsa, rekreation och det hållbara samhället ledstjärnor.

Tjänsten är på 50%.

Under sommarlovet ökar tjänsten till 100%. Med viss möjlighet att öka tjänsten till 100% även vid andra skollov. Tjänsten kräver viss kvälls- och helgarbete.

Tjänsten utgår från Lövgärdet och kräver att du är fysisk på plats i Lövgärdet och Vättlefjäll.

 

Vi tror på arbete i ett delat ledarskap. Du kommer att behöva kunna arbeta självständigt, tillsammans med din arbetskollega såväl som att kunna leda ett team, vilket ställer stora krav på att du är strukturerad och samtidigt lyhörd. Du förväntas även att handleda våra sommarjobbande ungdomar. 

Vi ser gärna att du

 • har erfarenhet av arbete inom någon av områdena

  • barn och ungdomar

  • hållbar besöksnäring med inkludering som fokus

  • strategiskt planeringsarbete

 • är van nätverksbyggare som motiverar människor, både ungdomar och vuxna, att delta i aktiviteter

 • kan omsätta idéer till konkreta aktiviteter

 • talar svenska och andra relevanta språk

 • har datorvana och känna dig hemma på sociala medier

 • har någon koppling till naturen och gärna paddelvana

 

Vi ser även gärna att du är boende från nordöstra Göteborg eller har annan relevant anknytning till området, samt att du har erfarenhet från att arbeta i en ideell organisation.

Engagemang inom samhällsfrågor och omställningsrörelsen värderas högt.

 

På vår arbetsplats skapar vi tillsammans arbeten för oss och andra. Om du tycker att det känns motiverande tycker vi att du ska söka tjänsten!

Skriv gärna några rader om dig själv, varför just du skulle vara rätt person för tjänsten. Ansökan med CV och referenser skall vara oss tillhanda omgående.

 

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten komma att tillsättas så fort vi ha hittat rätt person.

Maila din ansökan till: ulla@tikitut.se. Skriv som ämne Vättlefjäll samt ditt namn.

Ulla Gawlik

0762 97 76 43

Våren 2021 fick Tikitut uppdraget av Bostadsbolagen Poseidon och Victoriahem att skapa en hållbar verksamhet med fokus på positiva bilder från Lövgärdet och motivera Lövgärdetsbor att nyttja naturreservatet Vättlefjäll.

 

Utgångspunkten för denna verksamhet ska vara LUGN – gruppen: Lövgärdet unga guider i närområdet tillsammans med kajakpaddling. Genom att fokusera på barn och ungdomar som gruppvärdar för guideliknande aktiviteter ska även de vuxna kring barnen motiveras att följa med på guidningarna. Inom verksamheten vill vi erbjuda guidekurser till barn och ungdomar för att bygga en hållbar guideverksamhet som har Lövgärdet som utgångspunkt. Vi kommer aktivt arbeta med känslan av ägandeskap och att skapa förutsättningar till en platsidentitet där boende känner igen sig.

 

Under 2021 har LUGN gruppen utvecklat guide turen Lövgärdets Sanna Färger och hållit i olika upplevelser och aktiviteter för boende och barn. Under sommaren och hösten har vi erbjudit kajakpaddling i olika former till boende och besökare i Vättlefjäll.

 

Under våren kommer vi att starta upp ett miniguideprogram för barn. Med starten av kajaksäsongen vill vi införliva kajakpaddlingen som ett motivationsverktyg i vårt arbete.

 

Tikitut community-based tourism drivs av FLU, Föreningen för lokal utveckling. Vi har arbetat med olika former av inkludering sedan 2014. Vi använder lokalt hållbar turism som verktyg för att utveckla lokala upplevelser med och för lokalbefolkningen och för besökare. Vi har utvecklat olika upplevelser, till exempel natur- och stadsvandringar och middagsupplevelser under denna tid. Mellan 2018 - nu erbjöd vi ett program för utveckling av lokala platser och upplevelser, PAUSA VARDAGEN, för aktörer i Nordöstra Göteborg och i Ale.

Vill du ta över stafettpinnen inom vårt platsutvecklingsuppdrag i Lövgärdet och Vättlefjäll!

Vi söker dig som brinner för det hållbara samhället, som vill vara med att skapa nya vägar inom medborgardelaktighet och hållbar turism. 

bottom of page