top of page

Följ med och se med oss

Lövgärdets Sanna Färger

Idag finns det en svartvit bild av förorten som gör att människor är till och med rädda för att besöka en förort. Vi vill ändra på det. Vi brinner för att visa den fina och varma sidan av gemenskapen vi har och dela vår bild av Lövgärdet med er.  

Vi vill att Lövgärdets sanna färger ska få blomma!

LUGN lövgärdet.jpg

Om guidningen

Nästa öppna guidning

Tisdag 2 april

kl 14:00 - 15:00

Kontakta oss gärna

Den här guidningen tar er på en resa genom Lövgärdet med ungdomarnas perspektiv. Du som gäst får höra ungdomarna berätta om sin uppväxt, varma barndomsminnen och om en stadsdel full av positiva krafter. Du får även höra om erfarenheter av våld, media, polisen och hur svåra stunder kan bidra till ökad gemenskap. 

Guidningen är designad av ungdomarna själva som ett initiativ i att bredda bilden av Lövgärdet och människorna som bor här. Med guidningen vill vi visa Lövgärdets Sanna Färger.

Den här guidningen kan du boka till en grupp på minst 10 personer, eller komma på någon av våra öppna.

 

Vill du boka plats eller för en grupp?

Mejla till arci@tikitut.se

LUGN lövgärdet.jpg

Vad är LUGN?

LUGN är en grupp engagerade ungdomar och vuxna som bor i Lövgärdet med syfte att främja folkhälsan samt stärka de positiva berättelserna av området. Vi erbjuder guidningar och upplevelser i Lövgärdet och Vättlefjäll, samt prova på kajak under säsong. LUGN har funnits sedan våren 2021 och under sommaren 2021 fick åtta ungdomar chans att sommarjobba med att bland annat erbjuda prova på kajak vid Surtesjön i Lövgärdet, skapa sina egna guidningar och utbildning i värdskap. Prova på kajakverksamheten resulterade även till bildandet av Nätverket Andas frisk med mål att främja folkhälsan med kajakpaddling.

LUGN har fortsatt att hålla i guidningar, upplevelser och mötas regelbundet. Alla som är intresserade av att jobba för en positiv och hållbar förändring och bor i Lövgärdet är välkomna att kontakta oss!

 

 

LUGN processleds av Tikitut community-based tourism på uppdrag av bostadsbolagen Poseidon, Victoria Hem och Skola som Arena. Våra samarbetspartner i Nätverket är Flatö Kajak och lokala boende .

LUGN lövgärdet.jpg
bottom of page